Træning i vand for gravide

Træningen tilbydes i samarbejde med Hjortespringsbadet hver mandag kl. 8.30-9.30.

 

Som gravid er det vigtigt at fortsætte med at dyrke motion og bevæge sig – både af hensyn til babyens vækst og sundhed, men også af hensyn til mor og hendes helbred. Mange oplever færre gener i graviditeten, når de dyrker motion, samt har lettere ved at komme tilbage i form igen efter fødslen.

 

Træning i vand har særlige fordele for dig som er gravid:

  • Vandet giver et blidt tryk på hele kroppen, stimulerer dermed venepumpen og er med til at både forebygge og afhjælpe hævelser i ben og bækken.
  • Vandets opdrift gør, at det er betydeligt lettere at bevæge sig end på land, og træningen er skånsom for leddene i kroppen – men stadig effektiv.
  • Vandets modstand er med til at aktivere de fleste muskler i kroppen, og bassintræning er derfor en ideel træningsform til stabiliserende øvelser, som gravide ofte har gavn af, for at forebygge og lindre bækkensmerter.

Hvad har træningen fokus på?

 

Træningen har fokus på kredsløbsøvelser, styrke, smidighed og afspænding, og der anvendes forskellige redskaber undervejs.

 

Øvelserne tilpasses den enkelte i forhold til sværhedsgrad, så ALLE kan være med – både dig, som har en helt ukompliceret graviditet, og dig, som har lidt flere gener og brug for særlige hensyn.

 

Derudover gennemgås forskellige vejrtræknings-teknikker, som du kan bruge ved fødslen/ veer, og der vil være mulighed for at stille spørgsmål omkring krop og graviditet.

 

Man behøver ikke at kunne svømme for at deltage, men det er en fordel.
Det anbefales først at begynde efter 12. graviditetsuge, og holdet kan følges frem til termin.

 

Vi træner i Aktivitetsbassinet i 30 grader varmt vand de første 45 min. Det sidste kvarter bruger vi i Strandbredsbassinet (34 grader) til vejrtækningsteknikker, spørgsmål mv.

 

Se her for mere information og tilmelding: http://goherlev.dk/hjortespringbadet/gravidtraening/

Ring til 42 16 97 14 for tidsbestilling.

Telefonen er åben mandag, tirsdag, torsdag og fredag kl. 8.00-15.00.

Mail: helene@baekkenunderliv.dk