”You will feel better in ten sessions, look better in twenty sessions, and have a completely new body in thirty sessions” (Joseph Hubertus Pilates, 1880-1967).
Pilates i sin oprindelig form blev udviklet af tyskeren Joseph Hubertus Pilates i begyndelsen af 1900-tallet.
Som barn havde han polio og blev dømt svagelig af lægerne. Han besluttede at træne sig selv op via gymnastik, boksning, akrobatik og yoga. Herfra udviklede han Pilates med fokus på at træne både krop og sind på samme tid.
Siden er Pilates blevet videreudviklet i flere retninger. Overordnet findes en fitness-inspireret retning og en rehabiliterende retning.
FysioPilates hører under sidstnævnte og er det bedste fra pilatestræning – anvendt fysioterapeutisk. Eller med andre ord: FysioPilates udsat for fysioterapi.
FysioPilates er en træningsform med overordnet fokus på kroppens muskelbalance, stabilitet og god kropsholdning.
Der tages udgangspunkt i kroppens muskelkorset, som udgøres af den dybe mavemuskulatur, de dybe rygmuskler samt bækkenbund og mellemgulv. Med afsæt i muskelkorsettet tager man samtidig udgangspunkt i kroppens centrum og lader alle bevægelser starte herfra.
Der trænes med høj grad af koncentration ved udførelsen af øvelserne, og det tilstræbes at udføre præcise bevægelser med så lidt muskelspænding som muligt. Bevægelserne er derfor langsomme og præcise og skærper kontakten til kroppen.
Vejrtrækningen er i fokus for at opnå et frit og naturligt åndedræt. Øvelserne sammensættes, så der altid er flow og kontinuitet i træningen, hvilket giver en følelse af lethed og ro.
FysioPilates træner derfor hjernens kontakt til og kontrol af de enkelte muskler.
Træningen henvender sig til alle – uanset alder, køn, fysiske skavanker og tidligere træningserfaring – og er en fantastisk træningsmetode til at genopbygge kroppen efter skader.
Der optages løbende nye deltagere, når der er ledige pladser. Alt afhængig af tidligere pilates-erfaring, kan det være en idé at lave en individuel tid først med henblik på instruktion i korrekt aktivering af bækkenbund og dybe mavemuskler.
Hver træningssession indledes med en kort afspænding, da man ønsker at påbegynde træningen med mindst mulig stress og spændinger i kroppen.
Undervisningen foregår på små hold med max 7-8 deltagere, hvor der lægges vægt på individuel korrektion og tilpasning af øvelserne til den enkelte.
Øvelserne udføres på gode tykke træningsmåtter, og der kan inddrages mindre træningsredskaber, såsom Redondobolde, små håndvægte og elastikker.
1400 kr. for et 10-turs klippekort.
Kontakt klinikken for information om ledige holdpladser.