NEDSYNKNINGSPROBLEMER

Nedsynkningsproblemer

 

Nedsynkning af underlivsorganerne (blære, livmoder og endetarm) vil typisk give symptomer såsom tyngde i underlivet, fremmedlegemefornemmelse og/ eller en bule i skeden. Nogle får smerter i underlivet eller samlejesmerter, mens andre kan få problemer med enten at holde på vandet eller tømme sig tilstrækkeligt, hvilket kan give anledning til blærebetændelser.

 

Har man nedsynkning af tarmen, kan man opleve, at har man svært ved at tømme sig ordentligt, og at der med mellemrum kan komme små hårde klumper afføring, selvom fordøjelsen i øvrigt er normal.

 

Nedsynkning af livmoderen i større grad ses heldigvis sjældnere, men kan give samme symptomer som beskrevet ovenfor.

 

Årsagen til nedsynkning er typisk, at det bindevæv, som støtter og holder organerne på plads, er blevet beskadiget bl.a. under fødsler, pga. alder, svag bækkenbund, operationer, tungt arbejde, kronisk hoste (astma og KOL) etc.

 

Behandlingen vil normalt omfatte instruktion i bækkenbundstræning, eventuel vejledning i hjælpemidler, undervisning i gode toiletvaner, livsstil og kost med henblik på at forebygge bl.a. forstoppelse. Klinikken tilbyder også tilpasning af støttepessarer, som hos nogle kan være en rigtig god løsning og et alternativ til operation (læs mere her). Det overordnede formål med behandlingen er at blive symptomfri og sørge for, at bækkenbunden fremadrettet støtter korrekt og tilstrækkeligt op omkring underlivsorganerne, så der undgås forværring.

 

Hvis nedsynkningen er operationskrævende, vil det stadig være en fordel at få en instruktion af en uro-gyn-obs fysioterapeut før operationen med henblik på det bedst mulige resultat og fremtidig forebyggelse.

Ring til 42 16 97 14 for tidsbestilling.

Telefonen er åben mandag, tirsdag, torsdag og fredag kl. 8.00-15.00.

Mail: helene@baekkenunderliv.dk