Rejsningsbesvær

Rejsningsbesvær, impotens, erektil dysfunktion, fra anakonda til regnorm……

 

Kært barn har mange navne!

 

Fællesnævneren er en manglende evne til at opnå eller vedligeholde en rejsning, som gør det muligt at gennemføre et tilfredsstillende samleje.

 

Risikoen for at udvikle erektil dysfunktion øges med alderen. Ca. 1/3 af mænd i 65-års alderen har problemet, mens det ses i mindre grad hos mænd i 40-års alderen (5-10 %). Lettere rejsningsbesvær forekommer dog langt hyppigere, og det er ganske almindeligt, at mænd i perioder oplever problemer med at opnå rejsning.

 

Selve det at få rejsning er resultatet af et kompliceret samspil mellem blodkarsystem, hormonbalance, psyke og nervesystem. Derfor kan rejsningsproblemer opstå af mange forskellige årsager både psykiske som sygdomsmæssige, og ofte spiller flere faktorer ind samtidig.
Dog kan problemet være af mere simpel karakter og ganske enkelt opstå fordi blodcirkulationen til underliv og kønsorganer er nedsat, hvilket nyere forskning også underbygger.

 

Læser man på diverse offentligt tilgængelige sundhedshjemmesider er første behandlingsvalg ofte medicin, hjælpemidler, operation og sexologisk terapi – i nævnte rækkefølge. Ganske få omtaler bækkenbundstræning som en mulighed. Det er synd og skam, da adskillige forskningsstudier efterhånden har slået fast, at der er god effekt af netop træning af bækkenbundsmuskulaturen, hos mænd med nedsat rejsningsevne.

 

Derudover er vejledning i kost, motion og andre livsstilsfaktorer typisk også en del af behandlingen.

Ring til 42 16 97 14 for tidsbestilling.

Telefonen er åben mandag, tirsdag, torsdag og fredag kl. 8.00-15.00.